TAIKARATSASTUS

2 tuntia • 

Kaikentasoisille, -kokoisille ja -ikäisille sopiva harrasteluratsastus. Valitaan jokaisen tempoon ja kokoon sopiva ratsu, harjataan ja satuloidaan ne kaikki yhdessä ja sitten mennään yhteisesti sopien joko kentälle, maastoon, tai molempia. Halukkaat saavat talutusta. Ensimmäinen kolme varttia kuluu ratsujen valmiiksi laittamiseen, tunnin verran ratsastellaan ja lopuksi vielä puretaan ratsut. Ei rimakauhua, vaan mukavaa puuhastelua heppojen kanssa. Mahdollisuus myös harjoitella ponin ajamista. Varaukset Hopoti.com kautta.

TAIKATENAVAT

1 tunti •

Noin 2-9 -vuotiaiden talutusratsastus pienillä töppöjalkaisilla shetlanninponeilla tai vähän sirommilla Welsh -poneilla. Soveltuu istumaan oppineille pienille ponifaneille tai vaikka koululaisille, jotka vasta aloittelevat ratsastusta <3 Ensin harjailemme poneja, satuloimme ne yhdessä ja lähdemme sitten jonossa talutusratsastukselle, vaikka toivomussillalle tai taikametsään. Varaukset Hopoti.com kautta.

MAASTORATSASTUS

 

Rauhallinen maasto

2 tuntia •

Hyppää Taikaponin satulaan, kärryjen tai vaikkapa reen kyytiin. Nauti tuulen vireestä kasvoillasi rauhallisesti jonossa ohjaajan perässä, ja tarvittaessa talutuksessa edeten! Harjoittelumaastoon voi osallistua myös, jos haluaa leppoisaan maastoon, vaikka kokemusta maastoilusta jo olisikin. Aikaa on varattuna 2h, josta ensimmäinen kolme varttia kuluu ponien ja hevosten varustamiseen, tunti maastoiluun, ja lopuksi vielä puramme hevoset ja ponit. Varaukset Hopoti.com

 

Reipas maasto

2 tuntia 30 minuuttia •

Maastoratsastus kokeneille ratsastajille. Toivoisimme näkevämme uudet asiakkaat ensin rauhallisessa maastossa tai taikaratsastuksilla, jotta saamme varmistettua riittävän taitotason vauhdikkaaseen maastoon. Etenemme pitkiä pätkiä ravia sekä laukkaa. Ratsastajan tulee hallita ratsu kaikissa askellajeissa, uskaltaa ylittää ojat hypäten sekä omata hyvä oma fyysinen kunto. Hevoset ja ponit lähtevät yhtenä letkana, mutta varaukset on eritelty ratsujen riittävyyden vuoksi. Turvallisuuden vuoksi ensimmäisenä ja viimeisenä jonossa tulevat ohjaajat. Ohjaajat suunnittelevat ratsut etukäteen.

Varaukset Hopoti.com

 

AIKUISTEN PUSKARATSASTUS

2 tuntia •

Mitään taitotasoa tai aikaisempaa kokemusta miettimättä; kaikille aikuisille tarkoitettu höntsäilyratsastus, tavoitteena vain hevosista ja ihanasta vapaa-ajasta nauttiminen. Ollaan maastossa, ja siellä mennään porukan toiveiden mukaan.

TALLIKERHO 

1,5 tuntia •

Ruokitaan ja hoidetaan tilan eläimiä, harjataan poneja, siivotaan karsinoita, korjataan aitoja, putsataan varusteita, kartutetaan hevosmiestaitoja ja pidetään hauskaa. Kuunnellaan lasten toiveita, ja keskitytään siihen, mitä enemmistö tunnilta toivoo. Opetellaan tuntemaan eläimiä, toimimaan niiden kanssa turvallisesti ja yritetään löytää luottamusta eläinten kanssa. Harjoitellaan keskittymiskykyä, ryhmässä toimimista, etsitään onnistumisia ja hyvää fiilistä. Varaukset Hopoti.com. 

 

TALENT-RATSASTUS 

2 tuntia •

Tunti on tarkoitettu ratsastajille, jotka ovat ennenkin käyneet Taikaponien tunneilla ja hallitsevat kaikki askellajit itsenäisesti. Tällä tunnilla pyritään hiomaan syvemmin ratsastuksen saloja ja tekemään erilaisia tehtäviä ratsujen kanssa. Osallistujamäärä on pienempi kuin taikaratsastuksissa, jotta kentällä on enemmän tilaa liikkua.

 

VAELLUS 

2 tuntia • 

Kaikentasoisille, -kokoisille ja -ikäisille sopiva metsäkävely rauhoitettuun aarniometsäämme. Pysähdytään nuotiolle ja keitetään pannukahvit ja paistetaan makkarat. Mukana myös mehua ja vaahtokarkkeja. Vaelluksia järjestetään pitkin vuotta ja halutessanne voidaan myös teidän omalle porukalle järjestää oma retki <3

 

YKSITYISTUNTI 

2 tuntia •

Varaa oma yksityistunti kahdelle, kolmelle tai neljälle ratsastajalle. Henkilökohtaista opastusta vaan teidän omalle porukalle & tutustumista eläimiin. Hevosten/ponien varustaminen ja hoito. Ratsastusta kentällä tai maastossa ratsastajien taitotason mukaan. Saatavilla taluttaja. Sopii niin lapsille kuin aikuisille, aloittelijoille ja kokeneille.  45 min ratsastusta (varaa aikaa 2h). Minimi 2 hlöä. Laita viestiä tai soita niin katsotaan teille oma ihana ratsastusretki!